fbpx

Zdrava koža na obrazu, kaj lahko storite sami?

Večinoma ženske mislimo, da je zdrava koža na obrazu in lepota naše kože odvisna le od kozmetičnih proizvodov in primerne kozmetične nege obraza, a to je precej daleč od resnice.

Kako do zdrave kože na obrazu

Tako kot v večini primerov, v zvezi z našim zdravjem, je tudi pri koži veliko odvisno od našega življenjskega stila. To pomeni, da na izgled naše kože močno vplivajo REDNO GIBANJE, ZDRAVA PREHRANA, KVALITETEN SPANEC in v negativnem smislu tudi prekomerno izpostavljanje soncu, stres in kajenje.

Zato je poleg ustrezne nege in preparatov, potrebno paziti tudi katera živila uživamo. Tako lahko z ustreznimi VITAMINI in MINERALI poskrbimo za mladosten videz.

Kateri minerali blagodejno vplivajo na zdravje naše kože?

Selen je eden izmed mineralov, ki deluje proti prostim radikalom in je pomemben za zdravo kožo,  najdemo ga v morski hrani, stročnicah in žitih, oreščkih …

Cink, ki je sestavni del naših encimov, spodbuja nastajanje kolagena in daje koži zdrav sijaj, najdemo pa ga v soji, tunini, bučnih semenih, leči, kvasu…

Baker, ki spodbuja nastajanje zaščitnega pigmenta pa najdemo v slivah, bananah, arašidih, grahu, jetrih in govedini.

Najpomembnejši vitamini, ki bodo pomagali ohraniti kožo vitalno

vitamini za kožo

Vitamin E zavira staranje kože in po novejših raziskavah blagodejno vpliva tudi na nepravilne pigmentacije na koži (ki so lahko posledica prekomernega sončenja ali delovanja hormonov), ter pripomore k vlažnosti kože. Najdemo ga v mandljih, jajcih, ovseni kaši in avokadu.

Vitamin A pripomore k zdravi in prožni koži. Večina žensk ga pozna v kozmetiki kot retinol, ki je namenjen negi fotostarane, zrele in tudi aknaste koži. Vitamin A je ključen za zdravje kože, najdemo ga v hrani živalskega izvora: ribje olje, jetra, rumenjak, smetana, maslo ter v korenju, špinači, mangu, ohrovtu in paradižniku.

Vitamin C ključno pomaga pri lepši koži in preprečuje nastanek gub. Z njegovo pomočjo se lahko borimo proti vnetjem, prav tako pa nevtralizira proste radikale, ki poškodujejo celice in vodijo k predčasnem staranju kože.

Vitamin C najdemo predvsem v citrusih pa tudi v feferonih, ohrovtu in papriki. Vitamin C je tudi glavna sestavina večine krem za nego kože, ki pomagajo pri proizvodnji kolagena v našem telesu.

Če v našem telesu vitamini A, C in E delujejo kot antioksidanti, pa imajo pomembno vlogo tudi vitamini skupine B in vitamin D.

Vitamin B poleg tega da je »krivec« za zdravo kožo, odpravlja stres in skrbi za pravilno delovanje prebavnega trakta. Najdemo ga v mlečnih izdelkih, stročnicah, ribah, ajdi, blitvi in cvetači.

Pomembno je tudi, da zaužijemo kar se da nepredelano hrano. Na primer, celo zrno ajde je dober vir antioksidanta rutina, ki pomaga pri boju z vnetjem kože. Več nepredelane hrane namesto predelanih ogljikovih hidratov boste imeli na vašem krožniku, bolj sijoča bo vaša koža.

Vitamin D, ki ga največ dobimo s sončno svetlobo ter mlečnimi izdelki, ribami in žiti pa vpliva na kožo neposredno, saj sodeluje pri nastanku zaščite pred uv žarki – pigmenta.

Ne pozabimo še na PROTEINE in MAŠČOBE, ki so nujno potrebni za elastičnost kože in hkrati spodbujajo nastajanje aminokislin, ki tvorijo naravni kolagen.

Pri tem se usmerimo predvsem na omega -3 maščobe, ki jih najdemo v soji, pšeničnih kalčkih, oreščkih in lanenem olju ter malce manj tudi v ribah.

Omega -3 so nenasičene maščobe, ki ščitijo kožne celice in ohranjajo zdravo celično membrano, kar pomeni, da se upočasni staranje kože in ta ostaja tudi z leti bolj napeta.

Seveda pa poleg vse te zdrave prehrane pazite še, da popijete zadostne količine vode, da bo vaše telo skozi cel dan primerno hidrirano.

Read more...

Do naravno lepe in zdrave kože pomaga piling za obraz

Tudi piling za obraz lahko štejemo k redni negi telesa. Redna in pravilna nega je ključna za ohranjanje zdravja in lepega videza. Ker pa imamo pri tem na voljo celo vrsto možnosti, je treba včasih kar premišljeno izbrati tiste, ki lahko ponudijo najboljši učinek. Poleg tega se pogosto odločamo med profesionalnimi storitvami in enostavnejšimi rešitvami, ki jih lahko opravimo kar sami doma.

Postavljeni smo torej pred široko paleto različnih možnosti, med temi pa je treba skleniti tisto odločitev, ki bo vodila do kar najboljšega rezultata – lepega in zdravega telesa. Na srečo lahko izpostavimo nekatere storitve, ki jih lahko priporočimo prav vsakomur.

Piling za obraz v domžalahPiling je res priporočljiv praktično za vsakogar, a vseeno moramo biti zelo pazljivi pri tem, kaj nanašamo na svojo kožo. Vsak mora najti pravo rešitev zase, saj ne moremo pričakovati, da bo vsak piling odgovarjal različnim tipom kože. Ravno zato je najbolje, da v iskanju idealne rešitve obiščemo kozmetični salon, kjer bomo znali pravo rešitev ponuditi izkušeni strokovnjaki.

Piling za obraz v profesionalni izvedbi

Sredstva za piling lahko najdemo na prodajnih policah pri raznih trgovcih ali jih naročimo preko spleta, pravzaprav pa je možno razna sredstva izdelati tudi doma. Nekatera celo iz sestavin, ki jih imamo verjetno že pri roki. A tovrstno početje ne more zagotoviti prepričljivih rezultatov, v najslabšem primeru pa koži celo škodujemo.

Veliko bolje se obnese profesionalni, ki ga nudimo strokovnjaki v kozmetičnem salonu. V tem primeru ste namreč lahko prepričani, da bo postopek v celoti ustrezal specifikam kože na obrazu. To je zelo pomembno za prijetno izkušnjo in odličen končni učinek!

V profesionalnih salonih, kot je naš kozmetični salon Beauty Spot Domžale, imamo prav tako pestro izbiro storitev. Tu smo vam na voljo strokovnjaki, ki bomo pomagali pri odločitvi za pravo rešitev.

Izbira pilinga je odvisna od tega, s kakšno kožo imamo opravka. Koža se odziva na dejavnike okolja, prav tako imajo velik vpliv genetski dejavniki, svoje doda še prehrana in seveda splošna nega obraza. V tej kombinaciji je vsak obraz unikaten, kar pomeni, da potrebuje tudi prilagojeno nego.

Ker s tem močno posegamo v vrhnji sloj kože na obrazu, je še posebej pomembno, da izberemo prava sredstva in profesionalni tretma.

Kakšni pilingi so na voljo v našem kozmetičnem salonu?

Predvsem takšni, ki povsem ustrezajo strukturi in specifikam kože na obrazu. Vsak bo našel rešitev zase. Na voljo so seveda univerzalni, ki jih lahko preizkusi vsak, ki nima posebej občutljive, suhe ali mastne kože. Takšni tretmaji so kot nalašč za redno nego kože, priporoča se tedensko izvajanje, lahko tudi dvakrat tedensko.

Celovit program nege obraza se določi tudi na podlagi drugih dejavnikov, na primer starosti in morebitnih težav s kožo.

V vsakem primeru pa je postopek priporočljiv, saj spodbuja prekrvavitev kože, izboljša učinke splošne nege. Pomaga pri zaščiti kože in seveda v trenutku polepša videz obraza. Tako je lahko to prava rešitev tudi za tiste, ki želijo le nekoliko osvežiti svojo podobo pred kakšnim javnim nastopom.

Še boljši učinek lahko ponudi piling, ki je prilagojen kakšnim posebnim težavam s kožo na obrazu. Pogosto gre za suho in občutljivo kožo, do katere običajna kozmetična sredstva niso posebej prijazna. Izbrati je treba prilagojena sredstva, ki bodo kožo čistila, negovala in nahranila, ne da bi jo pretirano obremenjevala.

To ni enostavna naloga, zato lahko delo brezskrbno zaupate le izkušenim strokovnjakom, ki se dobro spoznamo na vse razpoložljive možnosti.

S takšnim pilingom želimo običajno doseči kakšne povsem konkretne učinke. To bo s pomočjo profesionalnih storitev v našem kozmetičnem salonu gotovo uspelo.

Za mastno kožo na obrazu

Žleze v koži proizvajajo oljnato snov, ki jo imenujemo sebum. Sebum je nadvse pomembna snov za vzdrževanje zdrave in mladostne kože, ki lahko pri pretiranem izločanju povzroči težave. V tem primeru je lahko takšna nega izvrstna rešitev, a spet je treba premišljeno izbrati pravo sredstvo in profesionalni tretma.

Ne želimo namreč odstraniti celotnega oljnega filma, ki naredi kožo sijočo, mehko in mladostno.

Primerno nego je treba izbrati glede na stanje kože in željene rezultate, predvsem pa s posegi v tem primeru ne smemo pretiravati. Kaj lahko se zgodi, da v želji po hitrih rezultatih odstranimo občutljivo plast kože. Ta skrbi za hidracijo in zaščito, še posebej s kakšnimi agresivnimi domačimi sredstvi.

Druge prednosti profesionalnega pilinga

Že to, da znamo izkušeni strokovnjaki svetovati in usmerjati med množico izdelkov in tretmajev, je odličen razlog za obisk profesionalnega kozmetičnega salona. Seveda pa ni edini – tudi tisti, ki se sicer dobro znajdejo pred domačim ogledalom, bodo deležni mnogih koristnih prednosti.

Strokovnjaki lahko zagotovimo najboljši rezultat pri uporabi prilagojenih sredstev in storitev. Dobro se spoznamo na to, kakšen učinek lahko pričakujemo pri uporabi različnih sredstev, tako da bodo znali nego obraza do potankosti prilagoditi potrebam vsakega posameznika.

Predvsem se s tem zanesljivo izognemo kakšnim težavam, ki rade nastopijo pri eksperimentiranju z domačimi sredstvi, še posebej pri reševanju kakšnih težav s kožo na obrazu.

Za nameček pa je obisk našega kozmetičnega salona v Domžalah tudi edinstvena izkušnja, ki ne ponuja le sijoče, lepe in zdrave kože, temveč pomiri tudi duha. Nega obraza vključuje tudi druge storitve, sproščujočo masažo obraza, vratu in ramen.

Obisk salona tako postane pravo doživetje, ki zelo posrečeno razbije monotonost delovnih dni.

Nazadnje pa omenimo še pomoč pri načrtovanju splošne nege kože. Obiskovanje kozmetičnega salona je vsekakor koristno pri vzdrževanju zdrave in lepe kože, a veliko moramo za to postoriti že sami doma. V Beauty Spot Domžale lahko dobite tudi dobre nasvete in prava sredstva, tako da bo tudi domača nega kože na obrazu učinkovitejša!

Read more...