fbpx

Permanentne ali umetne trepalnice, kakšna je razlika?

Odločite se raje za podaljševanje kot umetne trepalnice

Res je, vse ženske hrepenijo po dolgih in gostih trepalnicah, a nismo vse blagoslovljene z njimi. Na srečo obstaja veliko možnosti, da naše oči zgledajo bolj glamurozne s polnimi in bujnimi trepalnicami. Obstajata dve glavni možnosti za lepši pogled – umetne trepalnice in podaljšane/permanentne. Čeprav z obema postopkoma lahko dosežemo podoben rezultat, sta to dve popolnoma različni stvari.

Spodaj si preberite 6 razlik med umetnimi trepalnicami in permanentnimi.

Umetne trepalnice nanašate sami, podaljševanje pa je postopek, ki zahteva izurjeno roko in oko

Trepalnice, ki jih kupite v trgovini na svoje lepite sami in vsakič, ko jih pritrdite, je to samo za en dan. Zavedati se morate, da z njimi ne morete spati, se tuširati ali se rekreirati. Po drugi strani pa za podaljševanje poskrbimo mi v našem salonu. Za razliko od umetnih trepalnic, vam mi skrbno nalepimo vsako trepalnico posebej in pri tem pazimo, da ne poškodujemo vaših lastnih ali vaših oči. Podaljški so obstojni in zdržijo tudi do enega meseca. Po postopku trepalnice izgledajo kot naravne, le da so veliko bolj polne in lepe oblike.

Umetne trepke so cenejše le na kratek rok

Umetne so na voljo skoraj povsod, lahko jih kupite tudi v drogerijah ali na spletu. Cene se gibljejo med 5 in 25 EUR, odvisno od znamke in količine trepalnic v paketu. Opozarjamo, da je treba tovrstne trepalnice menjati vsak dan, ker niso primerne za spanje saj se lahko oči zaradi njih vnamejo.
Po drugi strani pa, če se odločite za podaljševanje, le to stane 70,00 EUR ob prvem obisku za volumensko in 60,00 EUR za podaljševanje 1na1. Vsak naslednji refil je cenejši, cena refila permanentnih trepalnic pa je odvisna od tega, koliko časa je minilo od vašega zadnjega obiska. Več časa kot preteče od vašega zadnjega obiska, več trepalnic je potrebno nadomestiti in tako se cena viša.

Umetne so težje od permanentnih

Permanentne trepalnice so veliko lažje kot trepalnice, ki jih kupite in nalepit sami. Načeloma je veliko odvisno, katero znamko umetnih trepalnic kupite, a v povprečju so te skoraj enkrat težje kot podaljški. Vedite, da so umetne pogosteje izdelane iz nizko kakovostnih umetnih vlaken, ki so težja in tudi bolj alergena. Prav tako permanentne trepalnice izpadejo naravnejše, so mehkejše in skoraj prepričani smo, da niti vedeli ne boste, da jih nosite. Pa vendar, izgledali boste naravnost čudovito.

Permanentne zahtevajo nekaj več nege

Polagamo vam na srce, če boste za vaše podaljšane trepalnice samo malce poskrbeli, vam bodo v ponos in druge ženske vam jih bodo zavidale vse do naslednjega refila 😉 Umetne niso tako obstojne kot permanentne, sicer so povsem v redu a samo toliko časa, dokler jih ne zmočite in odpadejo, ali pa se obrišete z roko prek oči in jih po pomoti odlepite.
Po drugi strani pa lepilo, ki skrbi, da permanentne trepalnice ostanejo na svoje mestu, nima rado agresivnih čistil za kožo in bombažnih blazinic. Če boste trepalnice grobo drgnili ali namazali s topilom bodo prej odpadle in bo potreben ponoven obisk v našem lepotnem salonu. Upoštevajte tudi, da prvi 24 ur po podaljševanju, trepalnic ne smete močiti z vodo, zato je potrebna previdnost pri umivanju obraza.

Podaljševanje je trajnejše in cenejše

Permanentne trepalnice so ob primerni negi obstojne tudi do 5 tednov medtem ko umetne lahko nosite samo enkrat, mogoče dvakrat, potem pa lepilo izgubi svojo moč. Za razliko od umetnih trepalnic vam pri podaljških ni potrebno skrbeti, da bi vam nenadoma odpadle vse. Po vrhu vsega pa umetne trepalnice, tako kot nam že ime pove, izgledajo veliko bolj umetno. Čeprav obstajajo zelo lepe trepalnice za samostojno aplikacijo, so permanentne v 99,9% naravnejšega izgleda. Pravzaprav ljudje sploh ne ločijo permanentnih trepalnic od naravnih.

Udobnejše

Na podaljševanje greste samo enkrat na mesec, umetne pa morate vsako jutro nalepiti sami. Zakaj bi izgubljali čas, če poznate idealno rešitev – podaljševanje trepalnic Luxus v kozmetičnem salonu Beauty Spot Domžale.

permanetne ali umetne trepalnice?

Vas zanima zakaj mora biti podaljševanje trepalnic opravljeno profesionalno?

Če je vaša koža problematična, ne oklevajte in se naročite na nego obraza!

Share this post